"We can not achieve our wildest dreams by remaining who we are"
Al heel lang speelde het idee door mijn hoofd om een blog te beginnen van mijn reisavonturen.
Reizen is een grote passie van mij en ik neem mijn herinneringen graag mee met me terug door ze vast te leggen op foto of film.

Als moeder van 3 en een hond in een niet standaard gezin vol humor en gekkigheid, maak je altijd wel wat mee.

Naast reizen, zijn we gek op cultuur en kunst en de wilde avonturen van onze hond Lola (My name is Lola).

Dus voor diegene die er al zolang naar verlangd hebben om mijn avonturen (en ook die van Lola) te lezen en foto's te zien: "A sparkle of Dani's world". Love Danielle

zaterdag 10 juni 2017

A trip to Polen (24 -29 arpil 2017)
De Japanse tuin in Wroclaw.
by a Sprakle of Dani’s World.

Na een voorspoedige reis en een overnachting in Hotel Promis (A18) besloten wij eerst een bezoekje te brengen aan de Japanse tuin in Wroclaw. De weg naar Wroclaw, over de nog niet gerestaureerde A18, was op zijn zachts gezegd net een kermis attractie. Zo’n slechte weg dat hij op je lachspieren ging werken en na een tijd flink geschut, gehobbeld en gefreewheeld te hebben vervolgde de weg zich in de A4, die de trip weer een stuk aangenamer maakte.

De google Maps app was onduidelijk hoe we nou bij de Japanse tuin konden komen, maar met mijn navigatie maatje Indi naast mij, werd ik feilloos door de stad geloosd en vonden we een parkeerplek bij een universiteit van de stad. 




Auto geparkeerd, noodrantsoenen in de tas gestopt, want met ons zwerfgedrag weten we nooit wat we tegen komen en wanneer we terug zijn en off we went op zoek naar de Japanse tuin.







Zelfs de Hollandse tulpen 
ontbraken niet in het park
 rondom de Japanse tuin.


In 1913 werd deze Japanse tuin aangelegd als onderdeel van een tentoonstelling van tuinkunst. De ontwerpers waren Graaf Fritz von Hochberg uit Itowa (dichtbij Zagan) en meneer mankicki Arai een tuinman uit Tokyo. Na de tentoonstelling werd de tuin ontmantelt vanwege de geleende materialen, maar de basis van de tuin zoals de vijver, de stroompjes, de planten, etc. bleef bestaan.



In 1993 werd de tuin in het Szcytnicki-park opnieuw aangelegd met behulp van Japanse specialisten.  Het is een rustig park die voldoet aan de Japanse gedachtegang en waar je heerlijk kunt rondlopen en genieten van de mooie fauna, genieten van een kopje thee of                     mediteren. (www.ogrod-japonski.wroclaw.pl)


      








Na nog een wandeling in het prachtige Szczytnicki park in Wroclaw, sprongen we in onze auto en vervolgde we onze weg naar hotel  Willa Pierrot in Oswiecim. Een heerlijk hotel met eigen parkeerplaats. Hier zijn we uiteindelijk voor de rest van ons verblijf gebleven, omdat het naast een fijn hotel, ook een goede uitvalsbasis was voor de rest van ons avontuur.

See you in Part 2 from my trip to Polen
"Auschwitsz"

Love Danielle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten