"We can not achieve our wildest dreams by remaining who we are"
Al heel lang speelde het idee door mijn hoofd om een blog te beginnen van mijn reisavonturen.
Reizen is een grote passie van mij en ik neem mijn herinneringen graag mee met me terug door ze vast te leggen op foto of film.

Als moeder van 3 en een hond in een niet standaard gezin vol humor en gekkigheid, maak je altijd wel wat mee.

Naast reizen, zijn we gek op cultuur en kunst en de wilde avonturen van onze hond Lola (My name is Lola).

Dus voor diegene die er al zolang naar verlangd hebben om mijn avonturen (en ook die van Lola) te lezen en foto's te zien: "A sparkle of Dani's world". Love Danielle

dinsdag 3 oktober 2017



Voor dit blog neem ik jullie mee naar het ledenweekend afdeling Zaanstreek-Waterland van Bouwend Nederland in Groningen.


Als eigenaar van een eigen bouwbedrijf is het belangrijk om lid te zijn van een ondernemersorganisatie voor bouw en infra. Voor ons is dat Bouwend Nederland. Er zijn zo’n 4300 kleine en grote bedrijven bij aangesloten. Zij behartigen belangen van de sector op lokaal, regionaal, landelijk en Europees niveau en maken zich hard voor vernieuwing in de bouw en infra.  Als lid kun je hulp en advies krijgen bij je bedrijfsvoering en er zijn nog veel meer ledenvoordelen.

Ons bedrijf hoort bij de afdeling Zaanstreek-waterland en wij heten P.A. Kemper BV (Kemperbouw).



Wat zijn het nou voor mensen die meegaan op zo’n weekend, die zich aansluiten bij een ondernemersorganisatie en waar staan zij voor? Eigenlijk zijn het stuk voor stuk hardwerkende mensen die hart hebben voor hun zaak en graag kwaliteit willen leveren. En dat laatste is erg belangrijk in een tijd waarin kwaliteit niet bij iedereen in een hoog vaandel staat. Bedrog en het leveren van kwalitatief slecht werk komt helaas nog erg vaak voor. Als opdrachtgever ofwel de klant heb je geen idee wat er in een offerte staat en waar je recht op hebt. Het is een wir-war van mooie woorden en cijfertjes en van alle soorten materialen heb je vaak al helemaal geen verstand. Je gaat er dan vanuit dat je in goed vertrouwen een mooi product afgeleverd krijgt. Helaas is dit niet altijd het geval en betekend de laagste prijs niet altijd de beste prijs. Als een bedrijf is aangesloten bij Bouwend Nederland kun je wel van die kwaliteit uitgaan. Daarnaast werken ze nauw samen met Bouwmensen KZW, die jongeren opleiden voor een functie in de bouw. De aangesloten bedrijven bieden deze jongeren een werkplek aan en zo staan zij garant voor goed opgeleide vakmensen.


Maar genoeg over de bouwwereld…wat hebben wij gedaan dat weekend. Naast het mooie Groningen te hebben bewonderd, is er ook veel tijd besteed aan elkaar wat beter te leren kennen en te netwerken. Samen ben je tenslotte sterk!
Helaas kwam de bus 45 minuten te laat aan op het verzamelpunt en samen met een koffiestop op de afsluitdijk, maakte dat wij een uur later dan de planning in het Groninger museum aankwamen.











Bij binnenkomst werden we verwelkomt met koffie en gebak om vervolgens, werkelijk waar, een speeddate door het museum te hebben met een gids. Het museum sloot om 17.00 uur en het was de onmogelijke taak van de gidsen om ons binnen een half uur door het museum te loodsen. U snapt dat ging niet lukken. We zijn in speedtempo door een aantal zalen geleid met her en der een prachtig praatje van de gids. Wij waren de gelukkige die wel de tentoonstelling van Maarten Baas hebben kunnen zien, maar anderen helaas niet. Lang leve de camera waar ik zo goed en kwaad als het ging (de gids vloog door de zalen!) wat foto’s heb kunnen maken. Maar 1 ding weet ik zeker…ik ga terug naar het Groninger museum. Helaas is Maarten Baas zijn tentoonstelling dan al verdwenen, maar het museum heeft nog genoeg anders te bieden.
 





Ontregelen is de rode draad in zijn oeuvre. Maar verwar dit niet met rebelsheid. “Ik houd niet van schoppen om het schoppen”. Het gaat hem vooral in de vrijheid om te kunnen maken wat hij wil. Maarten Baas door Jeroen Junte Beeld ewoud rooks.
 







Na ons bliksembezoek aan het Groninger museum vertrokken we richting ons hotel “Hotel de Ville”, checkten we in en kleden ons gauw om voor de borrel met amusegerechtjes in het hotel om vervolgens lopend naar het Prinsenhof te gaan voor ons “walking diner”. Je leest het goed het was een druk schema en we werden actief gehouden,  maar het Prinsenhof in Groningen en de wandeling er naar toe was weer een streling voor het oog. Wat een prachtige locatie op een prachtige plek!






Voor deel 2 van dit blog neem ik jullie mee met onze tocht over de grachten van Groningen per sloep en fietstocht door de stad. Nog even geduld en dan staat ook blog 2 online.
















Als je denkt dat alles tegenzit, denk dan opnieuw.

Love Danielle

** Klik op de foto om hem te vegroten!




Ben je geïnteresseerd in een bezoek aan het Groninger museum? Zie de site: http://www.groningermuseum.nl/, met een museumkaart kun je gratis naar binnen: https://www.museumkaart.nl/
Ons bedrijf vind je op: http://www.kemperbouw.nl/


















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten