"We can not achieve our wildest dreams by remaining who we are"
Al heel lang speelde het idee door mijn hoofd om een blog te beginnen van mijn reisavonturen.
Reizen is een grote passie van mij en ik neem mijn herinneringen graag mee met me terug door ze vast te leggen op foto of film.

Als moeder van 3 en een hond in een niet standaard gezin vol humor en gekkigheid, maak je altijd wel wat mee.

Naast reizen, zijn we gek op cultuur en kunst en de wilde avonturen van onze hond Lola (My name is Lola).

Dus voor diegene die er al zolang naar verlangd hebben om mijn avonturen (en ook die van Lola) te lezen en foto's te zien: "A sparkle of Dani's world". Love Danielle

donderdag 12 juli 2018

Welkom in Duivendrecht…Onder invloed…Ideaal?....Heuse echte man…..Sluitertijd……
(5 prachtige stukken van het Novacollege in Haarlem)


Relationships are about trust,
If you have to play detective,
Then it’s time to move on.


We dwarrelen de zaal binnen, gaan zitten en zien de “barbies” al in de verpakking staan op het toneel. Ik ben nieuwsgierig…wat hebben ze nog veranderd of gefinetuned in de laatste repetitieweken…….
Het licht gaat uit en de zaal wordt stil….wat krijgen we te zien?!

Ideaal? door Beer Crolla, Richelle Plantinga en Renée van Rookhuizen.
Hoe ideaal is ideaal? In ideaal willen de acteurs het ideale plaatje neerzetten van een getrouwd stel. Ze leven in een roze roes totdat de vrouw zwanger wordt en de zeepbel in stukken uiteenspat.  Uit elkaar gedreven beland de man op Tinder en vindt de ideale barbiepop. Hij beleeft een wilde tijd totdat de barbiepop voor zijn deur staat.
Dan ontmoet de internetwereld de realiteitswereld. Is die barbiepop nou echt zo ideaal? Het is een prachtige vrouw, maar op sociale media zie je alleen de oppervlakte en is dat nou ideaal….
Het stuk neemt je mee in de emoties van een getrouwd stel en hoe je telefoon/sociale media een invloed hebben op je leven…wat is ideaal? Welke schade laat het achter? Of leven we vrolijk verder in onze ideale wereld?
Een prachtig stuk met acteurs die geweldig in hun rol bleven en je laten nadenken over de gevaren van het ideale plaatje dat iedereen maar wil neerzetten op sociale media van zichzelf.

Voor we het weten is het toneel omgetoverd voor het volgende stuk:
Sluitertijd door Lulu Stig, Anna Koevoets, Lars Belleman en Sacha Titsing.
Begrafenissen..halen soms de vreemdste emoties en ingewikkelde verbanden in de mensen naar boven. Als vader overlijdt zijn de 3 zussen en de broer noodgedwongen om elkaar weer te ontmoeten, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien. Het enigste wat hen bond was hun vader en met hem hadden ze ook een zeer ingewikkelde slechte band. Er is werkelijk 0,0 liefde. 
Er staat hen ook nog een leuke verrassing te wachten als ze de dag na de begrafenis van de notaris te horen krijgen wat er met de erfenis gebeurd…
De geadopteerde zus erft alles en de rest staat met lege handen…tenzij…ook zij verdwijnt…….. En toen waren er nog maar drie.

Vrienden kies je, familie krijg je is de boodschap. Het inzicht dat familiebanden niet altijd belang hebben voor eigen belang. Vaak is de ouder de lijm tussen de kinderen. Als er geld te verdelen valt haalt het bij sommige mensen het slechtste in hen naar boven….herkenbaar?


Een stuk dat herkenbaar is, maar je ook aan het denken zet. Fantastisch geacteerd door de acteurs en de belichting zetten ze goed in de spotlights.
Maar ook dit stuk was zo weer voorbij en in een knippering van mijn ogen was het volgende decor alweer daar.

Onder Invloed..door Shannon Duyve, Indi Kemper, Rabia Kanber en Leah Bos.

In het leven raakt iedereen beïnvloedt door elkaar en is er machtsvertoon.  Het kudde gedrag van de mensheid werd feilloos in dit stuk weergeven door beweging. Ook de term groepsdruk en het gevoel van ergens bij te willen horen werd op een fantastische wijze belicht.

Het idee voor dit stuk is geïnspireerd op de tuin der lusten: verlangens naar iets en hoe je anderen daarin meetrekt. Hoe je elkaar beïnvloedt en hoe machtsvertoon hoort bij beïnvloeding.  Je ziet dit zelfs  bij de bushalte waarin  iedereen elkaar onbewust nadoet. De een hoest de ander begint ook….Iedereen beïnvloedt elkaar zonder het door te hebben en als je dan ook nog eens de dierlijke driften erin verweeft dan krijg….Onder invloed…territorium gedrag zonder dat we het door hebben.  De boodschap is dat we allemaal een persoonlijke identiteit hebben, maar dat we ook allemaal hetzelfde soort zijn…we blijven een groep. Down to basic hebben we allemaal dezelfde driften en wil iedereen erbij horen. Wat voor gedrag & driften we hebben en hoe die beïnvloedbaar zijn kon je duidelijk zien in dit bewegingstheaterstuk. En ja buiten de geweldige humor, was het soms zo herkenbaar! Wat hebben we gelachen zonder dat er een woord gesproken werd.


En toen was er …PAUZE…kon je even in alle rust  verwerken wat voor kwaliteit aan je netvlies voorbij was gegaan. Wat hebben de acteurs en hun docenten nog hard gewerkt sinds ik hen had verlaten met het materiaal voor het blog “Behind the scene”.
Blij verrast en zeer trots op wat het geworden is kan ik niet wachten om de laatst twee stukken na de pauze te zien.

Iedereen wandelt weer naar binnen en neemt plaats. Het licht gaat uit en dan is er:
Welkom in Druivendrecht door Tessa van Lunteren, Stef Zeilstra, Shannon Knaap en Sven van der Meer.
Het idee voor het stuk is ontstaan door de serie Bonje met de Buren..hier gaat het vaak ook nergens over vinden de acteurs. Het stuk gaat over een multicultureel dorp met een diversiteit aan populatie. Het is ook de plek  waar FC Duivendrecht voetbalt. Er is een nieuwe voorzitter aangetrokken en deze doet zijn intrede in zijn nieuwe huis. Zijn asociale buurman is groot fan van FC Duivendrecht. Maar wat doe je als groot fan je buurman de club wilt sluiten? Dat wordt bonje met de buren, maar dan anders. Een hilarisch stuk waarin veel gebeurd en waarin de acteurs je willen vertellen dat je je niet moet binden aan één bepaald ding, want dat gaat altijd fout.
Een stuk met wederom veel humor en energie. Dat elk stuk met zo weinig decor en rekwisieten elke keer weer tot pareltjes worden omgetoverd.

En dan…is het alweer tijd voor het laatste stuk. Wat gaat de tijd snel en dat is eigenlijk een heel positief teken. Dat de zaal wat leger is, omdat de bussen aan het staken waren en de meeste mensen daarom niet konden komen, kon de pret niet drukken. We waren er klaar voor:
Heuse Echte Man door Sabine van der Gragt en Arjen Galloway.
Het stuk moet duidelijk maken dat je imperfectie van de mensen om je heen moet accepteren. Een vrouw wordt verliefd op een kunstmatige (robot) man die ze helemaal perfect maakt…althans dat denkt ze. Word je gelukkiger van iemand die niet op jou reageert en alles doet wat jij hem opdraagt? Het stuk laat zien hoe in een relatie eigenlijk niks perfect kan zijn en je de imperfectie moet accepteren…pas dan is je relatie perfect. Als publiek aanschouw je de liefde tussen een persoon en een robot, maar onbewust wordt je geprikkeld om er toch over na te denken.





Het licht gaat uit en weer aan….ze staan allemaal op het toneel…zo blij..het is over en wij blij dat we er een deel van mochten zijn. Bedankt Novacollege Artiest 2e jaar studenten en jullie docenten!

Geef elke dag de kans de mooiste van je leven te worden.



Love Danielle

** Klik op de foto’s om ze beter te kunnen zien.

Je kunt mij volgen via mijn eigen facebookaccount: Danielle de Rie of mijn eigen instagramaccount: daniellederie.. Follow en blijf op de hoogte wanneer er een nieuw blog online komt en alle extra’s informatie die niet op het blog verschijnt.
(zie ook Facebookpage A Sparkle of Dani’s world of All about a Sparkle of Dani’s World.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten